Međunarodni gitarski festival “Gitar junajted fest” sutra otvara svoja vrata

Neki od najboljih gitarista današnjice okupit će se predstojećih dana u Istočnom Sarajevu, u sklopu trećeg po redu Međunarodnog festivala gitare “Gitar junajted fest”.

Vojislav Ivanović, poznati bh. umjetnik gitare i kompozitor, predavač na Muzičkoj akademiji Istočno Sarajevo, osnivač i direktor Guitar Fest Sarajevo East okupljenim novinarima danas je objavio kako je ovogodišnji treći po redu festival programski znatno obogaćen u odnosu na prethodna dva.

Ovogodišnji festival, održava se pod sloganom “Nježna gitara” /Tender gitar/,  a sastojaće se od koncertnog programa, takmičenja, majstorskih radionica, izložbi i predavanja, istakao je Ivanović okupljenim novinarima.

Sekretar festivala Aleksandra Ivanović navela je kako je učešće na festivalu gitare potvrdilo više od 100 takmičara iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Rumunije te da će učestvovati gitaristi svih uzrasta, od niže škole do akademije, ali i oni koji su završili fakultet jer, kako je navela, takmičenje u šestoj kategoriji nema starosnu granicu.

Ovogodišnji festival zanimljiv je i zbog glavne nagrade koju je obezbijedio poznati grčki graditelj gitara Janis Sejdule, koji će pobjedniku šeste kategorije pokloniti gitaru vrijednu 10.000 KM.

Treći “Gitar junajted fest” svečano će biti otvoren sutra u 20.00 časova u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, nakon čega je predviđen nastup španskog gitariste Huana Manuela Ruiza Parda /Juan Manuel Ruiz Pardo/, sa veoma zanimljivim sopstvenim kompozicijama, ali i programom poznatih pop i rok hitova.

U četiri dana koliko traje festival publici će se predstaviti istaknuta imena domaće i strane gitarističke scene poput Viktora Ilića iz Beograda(26.10), Boška Jovića koji će predstaviti svoj novi album “Voajaž” (27.10) dok je gala finale u nedjelju rezervisano za  nastup pobjednika šest kategorija koje je izabrao stručni žiri.

Nakon koncerta publika će svojim glasovima izabrati pojednica koji će dobiti nagradu “glas publike Gitar junajted 2018”, a predviđeno je i da festivalski žiri dodijeli nagradu “mlada nada Istočnog Sarajeva”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *