ISTOČNO SARAJEVO: MUZIČKI FESTIVAL POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA BIJELOG ŠTAPA

U Istočnom Novom Sarajevu danas će biti održan muzički festival povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa – Svjetskog dana slijepih.

12. po redu Festival organizuju Savez slijepih Republike Srpske i Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo. 

Na festivalu će u takmičarskom dijelu nastupiti 12 izvođača iz Srpca, Gradiške, Novog Grada, Dervente, Bijeljine, Banjaluke, Trebinja i Teslića.

Osim takmičarskog dijela, predviđen je i revijalni u kojem će se predstaviti aforističar iz Rogatice Milad Obrenović, humorista Milovan Jevtović sa Pala, kao i poznati književnik Petar Aškraba Zagorski.

Kako navode iz organizacije festivala, između ostalih, prisustvovati će i predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, kao i predstavnik Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. 

Organizatori takođe navode da Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo ima 150 članova različite starosne dobi te kako ovaj festival predstavlja jedinstvenu priliku da se članovi organizacije, ali i gosti iz drugih opština i gradova širom Republike Srpske, okupe i druže, te da uživaju u večeri ispunjenoj muzikom i pjesmom. 

Osim učešća na kulturnim manifestacijama, članovi ove organizacije aktivni su i na sportskim takmičenjima, a posebno zapažene rezultate postižu na šahovskim turnirima. Jedno od narednih na kojem planiraju da učestvuju je Međunarodni šahovski turnir u Novom Sadu, koji će biti održan 26. oktobra. 

Muzički festival biće održan u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 18.00 časova. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *