Vanja Elez pozvao simpatizere na bojkot nevažećim listićima sa natpisom – Ni Kurta ni Murta (video)

Vanja Elez kandidat za Parlement Bosne i Hercegovine u svom obraćanju putem facebook društvene mreže, je pozvao svoje simpatizere i glasače da svoju podršku izraze na način da listiće podrške učine nevažećim i da na njima napišu Ni Kurta ni Murta, aludirajući na dvije vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

U svom obraćanju koje je pratilo više od 1.000 ljudi putem ove društvene mreže, Elez je odgovarao na brojna pitanja vezana za rješenje političke situacije u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Na ovakav gest se odlučio jer je Zoran Mastilo, sitni mešetar i kako ga je Elez nazvao, “moralni pigmej i ološ”, rasprodao posmatrače, i time pokazao da ga ne interesuje nikakva promjena, već sitnosopstvenički interesi. Ali to već svi koji znaju ovu pojavu i znaju iz prijašnjih izbornih procesa.

Elez se osvrnuo na događaje koji su pred nama, tj. izbore, i naglasio je da je najbolje što poslije ovih izbora više neće biti balansa i da će se obračunati Kurta i Murta, pa se stvara mogućnost za stvaranje stvarne opozicije u republici Srpskoj. Naravno, pod uslovom da ostane dovoljno stanovnika koji će je moći formirati.

Također, Vanja Elez je pozdravio odluku naroda u Makedoniji da bojkotuju referendum koji je naložila EU, i time pokažu da ovdje ne vrijedi stara izreka “što južnije to tužnije”, te da su Makedonci pokazali da imaju ljudsko dostojanstvo, za razliku od dobrog dijela našeg naroda.

Sa nadom da će nove generacije donijeti promjenu na bolje, Elez je pozdravio mnogobrojne simpatizere, od kojih su se mnogi javljali iz dijaspore sa željom da se situacija u Republici Srpskoj promjeni i da se mogu vratiti.

Cijelo obraćanje pogledajte na sljedećem linku…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *