Mjere tokom posjete ruske delegacije

Policijska uprava Istočno Sarajevo, u petak 21. septembra 2018. godine, preduzeće najviši stepen mjera bezbjednosti, povodom posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Republici Srpskoj, kako bi ova posjeta protekla u najboljem redu.

S tim u vezi, navedenog dana, u sklopu mjera bezbjednosti, u vremenskim intervalima od 12:00 do 15:00 časova, u vrijeme dolaska i odlaska ruske delegacije, biće povremeno zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila, i to: na dijelu magistralnog puta M – 18, dionica raskrsnica Kula do raskrsnice ulice Ravnogorska i ulice Kurta Šorka (Kanton Sarajevo), dionica regionalnog puta R – 466 od raskrsnice Vraca do raskrsnice Kula, kao i dio ulica Stefena Nemanje i Cara Lazara. Pored navedenog obustava saobraćaja vršiće se i u ulici Vuka Karadžića (od Lukavičkog raskršća do Toplika).

Takođe, na navedenoj trasi kretanja ruske delegacije, u pomenutim vremenskim intervalima biće ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake.

U dijelu ulica Stefana Nemanje (od opštine do kružnog toka) i ulice Vuka Karadžića (od Lukavičkog raskršća do Toplika), kao i u ulici Cara Lazara (u zoni galerije Kućanski), te cijelom ulicom Vojvode Radomira Putnika (Vraca – Kula), dio ulice Ravnogorska (Kula-Dobrinja1), u vremenu od 10:00 do 16:00 časova, na snazi je naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost.

Navedenog dana biće zabranjen prevoz eksplozvnih materija, kao i saobraćaj za teretna motorna vozila ukupne nosivosti preko 7,5 tona na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane obavještavamo da je na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, kao i na trasi kretanja zabranjena upotreba dronova.

Istovremeno, predstavnici medijskih kuća, koji su se akreditovali za praćenje događaja, treba da imaju istaknute akreditacije i da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputstava Ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije.

Građanima savjetujemo da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, da uz sebe imaju identifikacioni dokument, kao i da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na balkone i slično, duž trase kretanja ruske delegacije, koja je navedena u protokolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *