Glavne Vučićeve poruke u Kosovskoj Mitrovici: Ne priznajemo Kosovo, rješenje ni na vidiku!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sa Trga cara Laza u Kosovskoj Mitrovici da će i u dobru i u zlu uvijek biti uz srpski narod na Kosovu i Metohiji. Vučić se izvinio građanima Metohije što nisu mogli da dođu na ovaj skup u Kosovsku Mitrovicu, jer su neki drugi sve puteve blokirali, te obećao da će sljedeći put doći u Banje.

Hoću da se izvinim Srbima iz Metohije koji nisu mogli da dođu na današnji skup, jer su neki drugi ljudi sve puteve blokirali, palili gume, drva, šenlučili i pucali iz svog oružja i oruđa valjda da još jednom uplaše one koji žive na svojim ognjištima, a ništa nikome nisu uzeli“, rekao je Vučić na početku obraćanja u Kosovskoj Mitrovici.

Zahvalio se mještanima mjesta Banje što su ga čekali i pripremali veličanstven doček.

Nemojte da mislite da je ovo posljednji put da sam želeo da dođem. Sljedeći put ću doći u Banje“, poručio je on.

Takođe je istakao da ne treba misliti da će to što se danas dogodilo naići na jednodušnu osudu onih koji su učestvovali u stvaranju „kosovske države“.

Neće. Šta god da urade to je njihovo ’čedo‘. Opet ćemo biti jednako krivi što nismo imali dovoljno vode da ugasimo ono što su upalili“, kazao je on.

Vučić je kazao da je naš posao da mijenjamo ugled Srbije u svimetu, promijenimo ne samo sebe, već i ugao iz kojeg se gledaju stvari na Balkanu.

Prema njegovim riječima, u to je potrebno uložiti još mnogo napora.

On je rekao da „neki govore da smo spremni i da moramo da priznamo Kosovo do kraja godine.

„To je notorna laž.“

Vučić je dodao da je ideja za budućnost da sačuvamo narod, svoju zemlju, mir i institucije.

Cilj je, kako je rekao, da uspostavljamo mostove pomirenja prema Albancima.

Hoću da vjerujem da poslije vjekova sukobljavanja imamo vjekove prijateljskih odnosa sa Albancima. Pregovaraćemo do iznemoglosti ako bude trebalo!“

Neko će nekad u budućnosti morati da postigne sporazum sa Albancima! Rješenje nije na vidiku, nadam se da će biti za nekih 10, 20 godina!“, poručio je on.

Izvor: Sputnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *