Crnadak odobrio vize košarkašima Kosova

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine na čelu sa ministrom Igorom Crnadkom odobrilo je izdati vize kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji Kosova kako bi selekcija ove zemlje učestvovala na Evropskom prvenstvu B divizije do 16 godina koje je jučer počelo u našoj zemlji.

Iako je prvenstvo počelo jučer, reprezentativci Kosova još nisu uspjeli doći u našu zemlju, a razlog su vize koje nije izdalo MVP BiH.Iako je prvobitno odbijao to učiniti, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak danas je ipak potpisao odobrenje za izdavanje viza košarkašima Kosova. Vize bi trebale biti izdate u ambasadi Bosne i Hercegovine u Skoplju, i to večeras prije 20.30 sati, što je rok koji je postavila FIBA kako ne bi suspendovala Košarkaški savez BiH. 

– Ne znam zašto je Spasojević (predsjednik KS RS op.a) promijenio svoje mišljenje. Mogao je ovo da kaže prije tri dana i da nemamo ovaj čitav cirkus – kazao je za N1 ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak i dodao kako će najvjerovatnije “večeras sve završiti i izdati vizu za selekciju Kosova”.

Mladi kosovski košarkaški u 1. kolu trebali su igrati upravo protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je ovaj meč pomjeren za 12. august zbog nedolaska selekcije Kosova.

I dok su trajala prepucavanja između MVP BiH i KSBiH, iz sjedišta FIBA-e stigao je ultimatum u KSBiH da se večeras do 20.30 sati izdaju vize za kosovsku reprezentacije, u suprotnom će Košarkaški savez BiH biti suspendovan na neodređeno vrijeme, potvrđeno je za Sport1.ba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *