OTVORENO PISMO: Vanja Elez prvo ime na na izbornoj listi u izbornoj jedinici 8

Odavno se ne mogu svrstati u mlade, iako mislim da sam duhom još uvijek mlad jer prihvatam nove trendove, tehnologije i rješenja koja pomažu ljudima.

Ali nikako ne mogu da shvatim novu mladu generaciju koja daju podršku izraubovanim političkim diletantima koji 23 godine rade na uništavanju ekonomije, industrije, poljoprivrede, kulture, sporta…

Ne mogu da shvatim ni ovu moju generaciju, ali oni idu linijom manjeg otpora koju su naslijedili iz komunističkog sistema, a uglavnom ne vjeruju u Boga pa im je bitno samo šta će sutra jesti, jer ne vjeruju da ima nešto prekosutra, pa ih tako nije briga ni za budućnost njihove djece.

Jedno je sasvim jasno, neoliberalni sistem putem kojeg su uništene sve domaće kompanije, korumpirani politički sistem sa enormnim platama političara, kriminogeni administrativni sistem koj ne dozvoljava privatnu inicijativu i liberalizacija uvoza, te uništenje domaće proizvodnje su sve tekovine vlasti koju imamo protekle 23 godine, ni u jednom periodu u tom vremenu se nije uradilo ništa da bi se taj sistem promjenio.

Dakle, ni vlade odmah nakon rata, kada je počeo cio proces, ni one koje su slijedile,a ni ove danas. Da bi se stvorio privid novih snaga, pojavljuju se nova lica u vidu Željke Cvijanović, Vukote Govedarice, Branislava Borenovića…
koji se međutim uopšte ne bave bitnim pitanjima, već se “kao” sukobljavaju oko trivijalnih tema. 

Čak je i Hrist u Bibliji rekao da se ne toči novo vino u stare mjehove. Što prije Srbi shvate ovu poruku, prije će im biti bolje i prije će mlada generacija imati šansu da ostane ovdje i gradi svoju budućnost.


Posljednji nastupi Cvijanovićke i Govedarice u kojima, prva govori o totalnoj slobodi u šumi, i Govedaricino shvatanje ekonomije i potočiću, su za normalnu mladu generaciju atak na inteligenciju. Naime, nismo ranije imali nekompetentnije kadrove u trci za najodgovrniju funkciju u Republici Srpskoj.


Dati glas postojećim oligarhijama, znači uvesti Republiku Srpsku u novu, još mračniju eru, gdje će se kriminal iz institucija prenijeti na ulice, a egzodus stanovništva će poprimiti još veće razmjere i sudbina Srba sa Kosova će biti samo pitanje vremena i u Republici Srpskoj.


Razlike među vladajućoj šestorci nema, i jedini spas je da se probudite i date šansu novim ljudima. Ne, nužno meni ili mojim saborcima, ali potpuno novoj opciji. To je tradicija naprednih država koje prosperiraju. Zato Grčka ima Sirizu, Španije Podemos, Italija 5 Stele, Njemačka Linke i AfD… Ako ipak odlučite da date šansu našim kandidatima, onda ćete na listi za IJ8 imati priliku da glasate na prvoj poziciji za Vanju Eleza, Sinišu Miloševića, u Banja Luci za Darija Rakitu, u Doboju za Sašu Lunića…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *