Istočno Novo Sarajevo: Počinju Principovi dani

Manifestacija “Principovi dani” biće otvorena danas u 18.00 časova u gradskom parku Gavrilo Princip.

Manifestacija će započeti koncertom Osnovne i Srednje muzičke škole iz Istočnog Sarajeva i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Nakn toga će uslijditi promocija knjige “Od grada do brda” pjesnikinje Dare Sekulić u izdanju Matične biblioteke Istočno Novo Sarajevo.

Prvog dana manifestacije biće priređena i izložba fotografija o nastajanju opštine Istočno  Novo Sarajevo autora Rajka Paštara i izložba radova Škole ikonopisanja pravoslavnog centra za mlade “Sveti Petar Sarajevski”.

Drugog dana manifestacije u Kulturnom centru INS sa početkom u 12.30 časova održaće se program pod motom “Nove generacije” u čast 25 godina od osnivanja Srednje škole “28.juni” INS.

Istog dana sa početkom u 20.00 časova u Umjetničkoj galeriji bit će održana svečana Vidovdanska akademija. Ova dešavanja pratiće i izložbe u “Mlada Bosna i Sarajevski atentat” Bojana Stojnića iz Arhiva Republike Srpske, “Književno stvaralaštvo Mlade Bosne” bibliotekara Matične biblioteke Istočno Sarajevo, izložba fotografija “Republika Srpska zemlja impresija” Slobodana Krstića i izložba Ruskog geografskog društva pod nazivom “Najljepša zemlja”.

U petak, 29.juna, u parku Gavrilo Princip, održaće se “Konferencija beba” te koncert “Duh starih vremena” srbskih pravoslavnih pojaca iz Beograda.

Subota je rezervisana za igrani film “Bel epok – Posljednji valcer u Sarajevu” reditelja Nikole Stojanovića koji će biti prikazan u Kulturnom centru sa početkom u 19.30 časova.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *