Cvijanović: Istočno Sarajevo je strateški dio Republike Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas tokom svoje posjete Istočnom Novom Sarajevu da su ova lokalna zajednica i grad Istočno Sarajevo strateški važni za Republiku Srpsku. 

Ona je naglasila da u grad Istočno Sarajevo i opštinu Istočno Novo Sarajevo ne treba ulagati da bi to bile spavaonice, već grad i opština puna sadržaja, koji žive svoj puni život, te kako je cilj Vlade Srpske da građani Istočnog Sarajeva tu žive i provode svoje vrijeme, da ne moraju nigdje otići da bi ispunili neku od svojih želja ili potreba, naglasivši pritom izgradnju pozorišta i drugih kulturnih i sportskih sadržaja.

Cvijanović je najavila nove zajedničke projekte u ovom dijelu Republike Srpske, posebno na razvoju infrastrukture i zapošljavanju, naročito putem formiranja poslovne zone.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo uručio je danas Cvijanovićevoj najveće opštinsko priznanje – Povelju Istočnog Novog Sarajevu te je tom prigodom izjavio da Vlada Republike Srpske pridaje veliku pažnju ovoj lokalnoj zajednici te da bi bez njene pomoći i zalaganja Predsjednice Vlade, ova općina ostala uskraćena za brojne sadržaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *