Malagurski: Hrvatska odlijepila za srpskom muzikom

Revolucija u Hrvatskoj!

Konačno, i to se dogodilo. Hrvatska je dobila ono što već ima cijela Srbija i ono što već ima cijela Bosna i cijeli Balkan.

Političare koji pjevaju?

Radio koji pušta samo narodnjake. Ekstra FM prvi je radio u Zagrebu koji emituje srpsku turbofolk muziku.

Dobro, nisam mnogo promašio, samo je pitanje dana kad će i njihovo državno rukovodstvo da zapjeva. Nego, kako je moguće da je država Hrvatska dozvolila pokretanje ovog radija? Predsjednice Kolinda Grabar Kitarović, reagujte!

Predsjednica je imala hrabrosti da prizna da i ona sluša narodnjake.

Zabavnjaci ili narodnjaci?“ „Uh, zavisi od prilike. Uglavnom zabavnjaci, ali narodnjaci kad je fešta“, priznala je Kitarovićeva.

Pa da li je moguće? Ja sam mislio da su Hrvati neki mnogo fin narod!

Hrvati vole da se prave fini. I nikad to nije bilo javno, nikad to nisi mogao da vidiš na televiziji, nisi mogao da čuješ na radiju. „Svi znamo da to svi slušaju, ali ipak, mi se time ne ponosimo, nećemo to baš javno iznositi“, kaže jedan hrvatski građanin.

A onda je Kolinda probila led.

Predsjednica je pokrenula lavinu, sada svi priznaju da i oni slušaju turbofolk.

Hrvatski narod je izašao iz ormara.

Samo pijan mogu da prebolim ove noći duge i sudbinu zlu“.

Ipak, pjevanje prepustite Srbima. S tim što ljubav Hrvata prema našim narodnjacima nije ništa novo, još pre 8 godina je jedna hrvatska plejboj zečica otvorila dušu o ovom pitanju.

Koju ’pevaljku‘ najviše voliš?“, pitali su je. „Koju najviše? Volim Cecu, naravno. Ona mi je najbolja. Ali volim i Seku. I volim… Draganu Mirković. I šta još volim? To je to“.

A riječi ove zečice potvrđuju i istraživanja u Hrvatskoj.

Uz „cajke“ se do ranih jutarnjih sati provodi čak polovina hrvatskih srednjoškolaca. To su pokazala istraživanja tamošnjih sociologa, koji su došli do zaključka da su oni koji slušaju „cajke“ najčešće, paradoksalno, konzervativni i manje tolerantni prema manjinama.

Znači, hrvatski desničari koji mrze Srbe najviše slušaju srpsku muziku. E, to je meni hit godine. Političari nas dijele, a muzika nas spaja.

Izvor: Sputnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *