Istočno Sarajevo: počinje 9. Akordeon art

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike ,,Novi zvuk“, u periodu od 15 –  18.05. 2018. godine, organizuju 9.  Internacionalni festival  AKORDEON ART plus u Istočnom  Sarajevu u okviru koga će biti održano i  1. Međunarodno takmičenje pijanista.

U sklopu Festivala predviđeno je takmičenje solista na harmonici, kamernih ansambala i orkestara harmonika, a od ove godine i takmičenje pijanista u disciplinama: klavir, klavirski duo i klavirski praktikum.

Pored takmičenja, na programu Festivala su i koncerti i predavanja eminentnih izvođača i pedagoga (harmonika i klavir).

Prvog dana festivala, od 11:00 časova počinje takmičarski dio programa, koji traje do 15:00 časova. Nakon toga, od 17:00 časova biće održano predavanje Teodore Anzeloti iz Njemačke, dok je svečano otvaranje festivala u 20:00 časova u amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.ž

Drugog dana trajanja festivala, takmičarski program počinje u 09:00 časova, dok će u 18:00 časova se održati koncert Duo Pariz-Moskva (Francuska), Dominik Emorin, harmonika i Roman Žbanov – harmonika u sali Muzičke akademije.

Istog dana, do 20:00 časova održaće se koncert Aleksandra Serdara (klavir) iz Srbije, takođe u sali Muzičke akademije.

U četvrtak, 17. maja, takmičenje po kategorijama, u sali Muzičke akademije, kao i prethodnih dana, počinje od 09:00 časova. Istog dana, u 18:00 časova počinje koncert Đorđa Stanetija (klavir) iz Hrvatske u sali Muzičke akademije.

Takođe, istog dana u 20:00 časova predviđen je termin za koncert Josifa Purica (harmonika) iz Rusije u sali Muzičke akademije.

U petak, posljednjeg dana festivala, 18. maja, takmičenje po kategorijama počinje u 09:00 časova. Od 12:30 časova predviđen je termin za predavanje Stefane Čapuis iz Švajcarske.

Zatvaranje festivala, proglašenje i koncert pobjednika će biti održano istog dana, sa početkom od 18:00 časova, u amfiteatru ETF-a.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *