Zbog čega je uhapšen Atif Dudaković? (VIDEO)

Odavno postoji video snimak na internetu (Youtube) na kojem se vidi da Dudaković naređuje streljanje dvojice zarobljenika, dakle dokazi su tu odavno, ali se sa hapšenjem čekalo dugo godina. Ni sada ga nisu htjeli ozbiljno hapsiti, jer NATO ne hapsi svoje oficire, niti takvim ljudima NATO sudovi sude. Ali u nedostatku dovoljno iritirajućih akcija koje bi izvele ljude na ulice, poseglo se za ovim hapšenjem upravo sada, pošto nemaju ni jednu adekvatniju varijantu.

Dudaković je uhapšen samo zato da se izazve nezadovoljstvo Bošnjaka/Muslimana i da se zbog toga izađe na ulice i negoduje, a paralelno sa ovom akcijom se izvlače na ulice i Srbi ranije pokrenutom akcijom “Pravda za Davida”. Kako “Pravda za Davida” nije bila dovoljna da zatalasa mase i da se izazove veća i jača reakcija naroda, Dudakovića su pustili da se kao brani sa slobode, kako bi Srbe dodatno iznervirali. Jer na ovim prostorima su jedino Srbi spremni na velika istorijska djela, da naprave prekretnicu, kao napr. da ubijemo Austrijskog prestolonasljednika, svoga kralja i sl.

Sada su jedino previdili da su Srbi oguglali tj. otvrdnuli na svake vrste događaje, pa ne hajemo više ni za šta. Da mrtvo-hladno gledamo kako nas kasape.

Svakom proizvođaču oružja treba rat da bi imali kome da prodaju oružje, a treba i bankarima kako bi davali kredite za nabavku oružja zaraćenim stranama, ako ko pita zašto bi neko ponovo izazivao rat među nama, jer smo ga tek nedavno završili podpisivanjem mirovnog sporazuma. Dakle ne potpisivanjem završetka rata, nego mirovnog sporazuma. Očigledno je ostavljen prostor za nastavak.

Svako ko daje podršku čovjeku za kojeg postoji očigledan dokaz da naređuje ratni zločin. što i vi možete vidjeti na ovom linku, neka se zapita o svojim moralnim normama, o čovječnosti. O tome čemu se može nadati, ako do rata dođe pa bude kojim slučajem zarobljen.

Filozofsko pitanje koje se nameće gledajući ovaj video je da li su ovi streljani vojnici proglašeni šehidima?

Pogledajte, dok razmišljate o svemu iznesenom, još jedan video gdje se objašnjava koliko je Dudaković zaslužan za “odbranu” Bihaća, pošto ga slave i po tom osnovu.

Da li je baš pametno sazivanje skupa podrške u sred Baš čaršije u jeku turstičke sezona kada je ona puna turista, jer ni turisti nisu naivni, imaju mobitele i odmah mogu provjeriti o kome su radi i naići će na video gdje vođa muslimanske vojske naređuje streljanje dvojice zarobljenih muslimana, i to nakon priličnog ponižavanja i maltretiranja, a pri tome neće naći ni jedan video gdje Mladić išta slično naređuje, a u zatvoru je, a Dudaković nije u zatvoru. I to skup baš na dan kada je umro drug Tito, skoro i u isti čas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *