Vučić: Očekujem podršku Rusije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Britanci, Amerikanci, Francuzi i svi drugi koji su priznali takozvanu nezavisnost Kosova već dugo rade na tome da se na SB UN ne razgovara o KiM, ali je ukazao na izjavu generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, koji je osudio ponašanje kosovske policije prema Marku Đuriću.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi najava da bi Britanija, kada dođe na mjesto predsedavajućeg SB UN, mogla da traži zatvorene sjednice o KiM ili da njih ne bude u sadašnjoj formi, naveo da neke zemlje iz svog ugla misle da su posao završile.

U svakom slučaju, rekao je Vučić, od Rusije očekuje otvorenu podršku po tom pitanju, prenosi Sputnik.

Kako je ocjenio, Gutereš je pokazao da je zaslužio da bude na čelu UN svojom nepristrasnošću i odgovornošću i podvukao da je to važna vijest jer je zaista osudilo ponašanje kosovske policije i doprinjeo time razrješenju svega što se desilo Kosovskoj Mitrovici.

Naša pozicija nije laka, ali nastavićemo da se borimo, naglasio je Vučić.

„Pred nama je period od narednih nekoliko mjeseci koji će biti svakako odlučujući i biće težak za našu zemlju i narod“, upozorio je Vučić.

Kako je rekao, očekuje takođe i velike i značajne pritiske, istakao da ćemo pokušati da dođemo do kompromisnog rješenja“, ali se, kaže, plaši da „mnogi u svijetu kao kompromis vide ono što je njihova volja i odluka“.

Na nama je da ne donosimo odluke na prečac“, rekao je Vučić i dodao da ćemo vidjeti šta se srpskom narodu nudi, da ćemo to sagledati i onda donositi odluke važne za budućnost našeg naroda, svakako samostalno, istakao je, kao i do sada.

„Da ćemo biti mnogo srećni, svakako nećemo“, primjetio je Vučić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *