Raspisan konkurs za 12. “Prvi kadar”

12. East Sarajevo Film Fest „Prvi kadar“ raspisao je konkurs za takmičarski program festivala. Pravo učešća na festivalu imaju dokumentarni i kratki igrani filmovi, čija proizvodnja nije starija od dvije godine. Rok za prijavu je 01. juli, 2018. godine.

Filmovi će se takmičiti u 5 festivalskih selekcija:

• „U fokusu“- Međunarodna selekcija dokumentarnih filmova stranih autora
• „Eks JU u fokusu“- Regionalna selekcija dokumentarnih filmova autora sa eks JU prostora
• „Kratke priče“- Međunarodna selekcija kratkih igranih filmova domaćih i stranih autora
• „Ključ za film“- Međunarodna selekcija kratkih igranih filmova studenata filmskih akademija iz zemlje i svijeta
• „Novi pogledi“- Međunarodna selekcija dokumentarnih filmova studenata filmskih akademija iz zemlje i svijeta

I ove godine autori će se takmičiti za prestižne festivalske nagrade: Filmska klapa, za filmove u studentskim selekcijama, Pečat „Kneza Pavla“, za ostale festivalske selekcije i Gran pri za najbolji film festivala.

Ovogodišnji festival će se održati od 12-16. novembra, 2018. godine pod motom „Prvi kadriraj!“. Moto festivala podstiče filmske autore da tragaju za novim filmskim pričama i prvi ih zabilježe. Na taj način, festival pokreće inspiraciju i kreativnost, u stvaranju filmskih ostvarenja sa upečatiljivim stavom. Moto festivala je i poruka mladima da se bave filmom i filmskom umjetnošću.

Pored bogatog takmičarskog programa, publika će i ove godine uživati u raznovrsnom pratećem programu festivala, u okviru koga će biti održana Filmska škola Prvog kadra sa Radionicama dokumentarnog i animiranog filma, DokMasterKlas predavanje, promocije filmskih izdanja, izložbe, projekcije najnovijih igranih filmova iz regiona, promocije filmskih festivala, Veče laureata, Veče velikana, Dječiji filmski program KIDS Fest i specijalne filmske projekcije.
I ove godine očekuje se veliki broj gostiju, među kojima su značajni filmski stvaraoci i autori iz cijelog svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *