Rusi ne žele mnogo da troše na svadbe

Ruski građani u poslednje vreme kasno stupaju u brak. Porodicu stvaraju između 28 i 30 godina, više vole da „isprobaju“ nego da požure i naprave greške. Većina smatra da je razuman trošak na svadbu opravdan.

Svadbena svečanost je neizostavna, ali je treba uskladiti sa želјama i finansijskim mogućnostima, smatra većina ispitanih Rusa (77%) u anketi Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja.

Devet odsto anketiranih čvrsto veruje da se venčanje mora proslaviti luksuzno, dok 11% smatra da svadbena svečanost prilikom sklapanja braka nije neophodna.

Rusi su ubeđeni da nema svadbene ceremonije bez venčanja kod matičara (75%), prijatelјa i rodbine (61%), kao i venčanice i odela (59%). Po mišlјenju većine ispitanih, najbolјe vreme za sklapanje braka je leto ili jesen.

Zanimlјivo je da je samo nekolicina uspela da se seti tradicionalnih svadbenih običaja, pa je njih 11 odsto navelo otkup mlade.

Anketa u kojoj je učestvovalo 1200 lјudi, sprovedena je 9. i 10. avgusta telefonskim putem. Mogućnost statističke greške ne pramašuje 3,5 odsto.

Nastavi čitati na Russia Beyond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *