Ruski kontranapad: Dokažite da vaši špijuni nisu otrovali naše državljane ili se suočite sa posljedicama

Ne postoji ubjedljiv dokaz da je Britanija otrovala Sergeja Skripalja i njegovu kćerku Juliju koja mu je bila u posjeti, a ne postoji ni dokaz da je Moskva to uradila.

To nije spriječilo London da zahtijeva od Rusije da dokaže svoju nevinost. Štaviše, Britanci drže Ruse podalje od dokaza, a ne obrnuto.

Pa zašto onda Rusija ne bi sada zahtijevala od Britanije umjesto toga da ona dokaže svoju nevinost?

Rusija je zahtevala da London pruži dokaz da britanski špijuni nisu sproveli trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova je u saopštenju reklo da ih je njihova analiza pokušaja atentata navela da poveruju u “moguću umješanost britanskih obavještajnih službi.“

Ministarstvo kaže će, u odsustvu dokaza o britanskoj nevinosti, Moskva ovaj incident posmatrati kao pokušaj ubistva ruskih državljana na stranom tlu.

“Analiza svih okolnosti nas je navela da pomislimo na moguću umešanost britanskih obaveštajnih službi u ovaj slučaj trovanja. Ako ubedljivi dokazi u suprotno ne budu predstavljeni ruskoj strani, mi ćemo smatrati da se radi o pokušaju ubistva naših državljana kao rezultat velike političke provokacije. Uradite ono što zahtevate od nas i dokažite svoju nevinost, ili ćemo mi smatrati da je to državni pokušaj ubistva naših državljana.“ – kaže se u saopštenju

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *