Alberto Tomba stigao na Jahorinu

Legendarni talijanski skijaš Alberto Tomba sletio je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a naredna četiri dana će boraviti na Jahorini.

Tomba će u subotu, 10. marta, otvoriti “Trku poznatih prijatelja Јahorine” na stazi Poljice od 17.00 časova, te će potom razgovarati sa svojim obožavaocima i ljubiteljima skijanja.

U organizaciji hotelijera Jahorine, Olimpijskog centra Jahorina i Turističke organizacije Istočno Sarajevo, uz pomoć brojnih prijatelja domaćih kompanija i podrške Vlade Republike Srpske te kabineta predsjednika RS, olimpijska ljepotica Jahorina ove godine prvi put organizira “Trku poznatih ljubitelja Jahorine”, a Alberto Tomba je prva zvijezda trke. 

Tomba je u karijeri osvojio pet olimpijskih medalja, od kojih su tri bile zlatne. U Kalgariju je u slalomu osvojio zlato, kao i u veleslalomu, a četiri godine nakon toga odbranio je zlato u veleslalomu u Albertvilu. U disciplini slalom završio je kao drugoplasirani, da bi u Lilehameru 1994. godine bio drugi u slalomu. Na Svjetskom prvenstvu u Siera Nevadi 1996. godine bio je prvi u slalomu i veleslalomu, a 1995. godine osvojio je Veliki kristalni globus u ukupnom poretku.

Učešće su, osim Tombe koji je glavna zvijezda ove trke, potvrdile brojne javne ličnosti, među kojima su skijaš Bojan Križaj, Žana Novaković, glumac Frano Lasić, pjevač grupe Van Gog Zvonimir Đukić, Siniša Mihajlović, Goran Đoković, Marko Kusmuk, Ana Stanić, Miroslav Tanjga, Veselin Јevrosimović, Mihajlo Pjanović, Ognjen Koroman, Lajla Torlak, Neven Bošković i mnogi drugi.

Paraolimpijci Јovica Goreta i Fahrudin Ćatović bi trebali biti predvozači revijalnog spusta u formaciji u kojem će učestvovati članovi ski-škole Termag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *