Zoran Tegeltija prisluškuje i snima uposlenike ministarstva finansija?!

piše: Slobodan Vasković
Prisluškivanje u Vladi RS, posebno ministarstvu finansija, koje vodi Zoran Tegeltija, postalo je radna norma, koja se više i ne pokušava sakriti. Iako je riječ o potpuno nezakonitom djelovanju.
Svjedoči to i mejl koji je Slavoljub Stojanović, sekretar ministarstva, uputio uposlenicima ministarstva finansija i u kojem se neskriveno navodi da su njihovi razgovori i korespondencija snimljeni i evidentirani. I da bi oni, koji su se ogriješili o kodeks, mogli biti kažnjeni.
“Skrećemo Vam pažnju da je u poslednje vrijeme uočeno narušavanje kodeksa ponašanja državnih službenika, posebno kada je u pitanju direktno kontakt sa javnošću pisanom ili elektronskom korespondendcijom, odnosno telefonskim putem. 
 
Podaci o narušavanju su snimljeni i evidentirani, te je ovo opomena za sve da se uzdržavaju od ponašanja koje bi moglo imati negativan uticaj na ugled institucije i državnog službenika u društvu. Radi Vaše informacije, izmjenama Zakona o državnim službenicima, povreda kodeksa ponašanja državnih službenika je teža povreda radnih dužnosti”, navedeno je u dopisu, koji je Slavoljub Stojanović, sekretar ministarstva finansija uputio svim uposlenicima te instiucije.
Mejl je Stojanović poslao 20. februara 2018. godine u 9 časova i 59 minuta, a naslovljen je kao “akt”.
“Akt” je neskrivena prijetnja uposlenicima ministarstva, svjesno sijanje paranoje “imamo Vas u šaci” i zastrašivanje bez presedana. 
Došlo se zaista do situacije “Velikog brata” koji više i ne preza da otvoreno zaprijeti nakon primjene potpuno ilegalnih metoda; Jer, pitanje je, ko je, kako, kada, kojim sredstvima i opremom snimao i snimio zaposlene u ministarstvu finansija?!
Pitanje je i ko je to naložio i otkud Tegeltiji pravo da to čini?!
Pitanje je, naravno, i ko je taj koji odlučuje o tome šta radnici te institucije smiju reći na telefon ili kakve stavove izraziti na bilo koji drugi način; Čak i usmenim putem?!   
Sa ove distance ne bi trebalo nikoga iznenaditi da je Željku Cvijanović i njen “istorijski” govor o “Kupovini Dva Papka” snimio neko od “tehničara” Zoran Tegeltije; I plasirao u javnost kako bi Tegeltija postao premijer umjesto Cvijanovićeve, što je njegova davnašnja želja.
Audio/Željka Cvijanović: Kupili smo dvojicu, Šukalovi su papci (15.11.2014.)
 
 
Piše: Slobodan Vasković 
Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske, u širem stranačkom društvu je ustvrdila da je SNSD „kupio dva poslanika“, ne precizirajući koji su to poslanici i iz kojih stranaka.
Jedna od njenih sagovornica nazvala je poslanike Adama Šukala pogrdnim imenom, oslovljavajući ih „papcima“, a u razgovoru se kreira i medijska akcija u kojoj bi se obrušili na bosanski/bošnjački jezik.
Ovaj audio zapis je korpus delikt kako nisko je pala vlast u RS, kakav je nivo njihove komunikacije, ali i na šta su sve spremni da bi opstali na vlasti.
Poslušajte, pa zaključke donesite sami.
Transkript razgovora Željke Cvijanović sa stranačkim drugaricama:
 
Cvijanović: …pa ne možeš insistirati ništa tu…
Prvi ženski Glas: to su sigurno ona dva papka…
Cvijanović: … pa jeste iz Šukalove stranke. Zato smo mi kupili drugu dvojicu, pa ćemo vidjeti jesmo li ih kvalitetno kupili… Ako oni izdaju imamo drugu dvojicu. Eto.
Prvi ženski Glas: …pa ja tebe htjela pitat možemo li mi isforsirati onu priču da idemo…, jer mi smo već vrbovali Miloša Kovačevića da krene na medije sa pričom bosanski/bošnjački jezik
Cvijanović: … pa nek ide naravno, ko mu brani, ali to je do akademske zajednice to da priča i da objašnjava da se napravi emisija 
Drugi ženski Glas: …slušajući tu znamo mi da ne škripi nigdje, jebi ga…
Cvijanović: Pa jebi ga, škripi tu sa tom dvojicom što su nesigurna, što puno traže, ucjenjuju, ima traži da bude direktor… to nije čak ni stav politički… 
Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/2018/03/zoran-tegeltija-prisluskuje-i-snima.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *