Održana sjednica Foruma za bezbjednost Opštine Istočno Novo Sarajevo

U Opštinskoj upravi Istočno Novo Sarajevo u četvrtak, 22. februara održana je redovna sjednica Foruma za bezbjednost, kojom je predsjedavao načelnik opštine Ljubiša Ćosić.

Na dnevnom redu su se našle različite teme od značaja za poboljšanje bezbjednosti građana naše opštine. Inicijative su se odnosile na: bezbjednost učenika u osnovnim i srednjim škola, analiza situacije u vezi bezbjednosti u saobraćaju, rad ugostiteljskih objekata kao i opšta bezbjednost građana opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ovom prilikom na sjednici Foruma zauzeti su zaključci, da rukovodstvo Centra za socijalni rad izvrši posjetu osnovnoj i srednjoj školi radi identifikovanja djece sa rizičnim ponašanjem. Predloženo je postavljanje ležećih policajaca na djelovima ulica Stefana Nemanje i V. P. Putnika, kao i postavljanje betonskih ivičnjaka na trotoare u ulici Spasovdanska. Takođe, razgovarano je na temu pojačane kontrole pojedinih ugostiteljskih objekata na teritoriji lokalne zajednice.

Prisutni su zaključili da je opšta bezbjednost na području opštine Istočno Novo Sarajevo na veoma zadovoljavajućem nivou, te je istaknuta jako dobro saradnja između predstavnika lokalne zajednice, državnih institucija, javnih ustanova i nevladinih organizacija, koji zajednički djeluju na prevenciju i suzbijanje kriminaliteta.

Izvor: opštinains.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *