Snijeg otežava saobraćaj!

Intenzivne sniježne padavine koje su sinoć zahvatile zapadne i centralne krajeve RS uzrok su usporenog i otežanog odvijanja saobraćaja na većini puteva.U nižim predjelima vozačima skrećemo pažnju na raskvašeni snijeg, dok u višim predjelima i preko planinskih prevoja upozoravamo na ugaženi snijeg na kolovozu.Posebno skrećemo pažnju na putne pravce Karanovac-Kneževo-Ugar, Mrkonjić Grad-Glamoč, preko Mliništa, Šipovo-Strojice, prema Kupresu, Kotor Varoš-Teslić, preko prevoja Borja.Snijeg je počeo padati na istoku RS, ali ne intenzitetom kao na zapadu, tako da su kolovozi u nižim predjelima, za sada mokri i klizavi, dok je preko planinskih prevoja moguć nailazak na zasniježen kolovoz, a izdvajamo putne pravce Trnovo-Foča, preko prevoja Rogoj, Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled i preko Romanije, na putnom pravcu Sarajevo-Rogatica. Svi putni pravci su prohodni, osim regionalnog puta R-433 Ulog-Klanci preko prevoja Morine, na kojem je saobraćaj obustavljen zbog snježnih smetova.

Napominjemo da su dežurne ekipe zimskih službi u punom kapacitetu na terenu i vrše čišćenje i posipanje, ali snijeg koji intenzivno pada usporava njihovo djelovanje.

U Hercegovini se vozi po mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu i sporiju vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *