Kamere i radari za MUP RS/Drska Velika Prevara Tegeltije i Lukača: Firme osnovane dva i po mjeseca prije raspisivanja tendera dobile posao od preko 200 miliona KM

piše: Slobodan Vasković
Željka Cvijanović, premijerka, morala bi odmah da smijeni Dagana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS i ministra finansija Zorana Tegeltiju, jer su direktno učesnici Velike Prevare nabavke kamera i radara za kontrolu brzine automobila u saobraćaju. Uz to, njih dvojica su teško ugrozili, ovim poslom, bezbjednost Republike Srpske i svih njenih građana.
Cijeli posao javno-privatnog partnerstva u stvari je dobro osmišljena akcija ovdašnjih političara i njima bliskih tajkuna, čija je namjera da za deset godina u džepove, na račun građana, strpaju cca sto miliona maraka. Toliko im pripada od pola-pola posla. Iako je sav taj novac, ukupno preko 200 miliona KM, trebalo da ode u budžet, jer su ulaganja minimalna.
Da podsjetim, portal Capital.ba objavio je sledeću vijest, 09.02.2018. godine:
Republiku Srpsku kamerama i radarima pokriće  firme „Inovatraffic holding“ iz Njemačke „Ekin Teknoloji San. Ve Tic. A.S.“ iz Turske i „WKB Consulting“ iz Banjaluke odlučio je ministar Dragan Lukač prilikom izbora privatnog partnera u poslu teškom 12,5 miliona KM. Oko 100 stacioniranih i 15 mobilnih radara biće postavljeno širom Republike, ove firme ugovor s MUP-om potpisaće na period od deset godina, a prihod od naplaćenih kazni dijeliće se pola–pola”.
Kvaka je u tome što su posao dobile firme iz Njemačke i Turske, ali kada se sagleda kada su te firme osnovane, njihovi osnivački ulozi i vlasnici, prestaje svaka dilema oko toga da je na djelu Velika Prevara.
Paradoks je da bi Veliku Prevaru trebao da istraži MUP RS, čiji je čelni čovjek dio Ekipe koja namjerava da izvrši nezakonitu rabotu.
Krenimo redom!
Prevara: Njemačko, a Naše
Firma „Inovatraffic holding“ nije nikakva poznata njemačka firma koja se bavi kamerama i radarima, već je riječ o preduzeću napravljenom 29.03.2017. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *