Postoji mogućnost da Norveška pomogne u organizaciji EYOF-a

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković sastao se sa ambasadoricom Norveške u BiH Guri Rusten u Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo. Povod sastanka bila je moguća saradnja i podrška koju bi ova zemlja mogla da pruži u organizaciji Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EYOF/ koji će biti održan 2019. godine.

Skandinavske zemlje su zemlje nordijskih disciplina i zato smo akcenat stavili na lokaciju – Dvorišta, gdje bi trebalo da održimo takmičenje u biatlonu, kao jednoj od najatraktivnijih disciplina u okviru Olimpijade”, naveo je Vuković.

Gradonačelnik je rekao da će se grad zvanično obratiti norveškoj Ambasadi u BiH, a preko nje i centrali u Oslu, te kako vjeruje da će projekat biti odobren i da mogu očekivati pomoć Norveške.

Gradonačelnik Vuković novinarima je također rekao kako je na sastanku bilo riječi i o eventualnoj saradnji Univerziteta iz Istočnog Sarajeva, odnosno Srpske, te Univerziteta u Norveškoj.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Vukovićem u Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo ambasadorica Norveške u BiH Guri Rusten nije željela da daje izjave za novinare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *