Akademija nauka i umjetnosti Srbije

      Postoji više vrsta Akademija, ali u svim zemlјama postoji jedna glavna koja se smatra nacionalnom Akademijom. U tu ustanovu se biraju najučeniji i najumniji lјudi iz jednog naroda koji imaju zapažena visoka naučna ili umetnička ostvarenja. Pri tome to su lјudi rodolјubi, visokog morala, stubovi nacije. Zato je biti akademik velika čast u svakoj zemlјi. U svakoj zemlјi osim Srbije.

     Članovi ANUSA u Srbiji su lјudi koji, osim nekoliko izuzetaka, nemaju veze sa naukom. Oni su tamo stigli preko veze ili što su platili ulaznicu. Zna se kolika je tarifa prijema u Akademiju. Narod je sklon da misli da je ta ustanova ono što bi trabala da bude i što bi narod želeo da bude. Nažalost, ta ustanova u Srbiji je jedna crna rupa iz koje izlaze samo gadosti. Ranije se ta ustanova zvala Srbska Akademija nauka i umetnosti, to jest SANU. Nisu se složili da se zove Srbska pa su promenili u Akademija nauka i umetnosti Srbije, to jest ANUS.

ANUS je sada barjaktar izdaje, najgrlatiji tražioci da se odreknemo Kosova i Metohije. Nije ta ustanova samo sada barjaktar izdaje, ona je to već ceo jedan vek. Ona drži u životu laž i propagandu Austrougarske protiv srbskog naroda. Nemačka Akademija se odrekla nemačke istorijske škole 19 veka zato što je  širila laž i propagandu, ali ANUS se nije toga odrekla. Oni su ti koji od srbskog naroda prave idiote i klјukaju laži o njegovoj istoriji i kulturi. Narod koji je dao kulturu i pismenost celoj Evropi predstavlјaju kao nepismene varvare, ulјeze i otimače tuđih imanja.

Evo jednog živog primera. Prošle godine, ne sećam se datuma, akademik Matija Bećković je zakazao predavanje u crkvenim prostorijama pri hramu Svetog Save. Tema je bila „Prva srbska kruna“. Došao sam da čujem, jer mi je bilo čudno da on kao neki nabeđeni pesnik govori o istoriji. I imao sam šta da čujem, ovaj vrli akademik je pričao kako je prva srbska kralјevska kruna i ujedno prvi kralј u istoriji Nemalјin sin Stefan „Prvovenčani“ iz 13. veka. Svatio sam da je poslat, od strane ustanove čiji je član, da zamajava narod i da ga pravi ludim. Kada je uvaženi akademik završio svoju priču, prisutni su me pitali hoću li što da ga pitam? Rekao sam im da mi je isponiženja da bilo šta pitam čoveka koji ništa ne zna o istoriji i koji je poslat da priča gluposti. Nedavno je list „Politika“ pokrenula kampanju da je Stefan Nemanjić prvi krunisani vladar Srbije, te da je Srbija postala država kada je on krunisan 1217. godine. Anus je to podržala i održala jedan simpozijum na tu temu. Nije samo u pitanju ta propala Akademija, ima i van nje dosta lјudi koji isto govore i rade.

Akademija uporno brani nalog Berlinskog kongresa da istorija Srba počinje sa Nemanjom i da se ne sme znati ništa što je bilo pre njega. Za ceo jedan i po vek naša istorijska nauka nije makla ni jedan milimetar dalјe od onog što su ih tada u Beču naučili. Za više godina nije primlјen ni jedan član na odelјenje društvenih nauka, ono je gotovo ugašeno. Pa da bi tamo bilo nekoga prebacuju članove sa drugih odelјenja. Ni jedan projekat o Srbima i u prilog Srba ne može biti prihvaćen ili podržan od te ustanove. Kakvo je stanje u toj Akademiji tako je i u celoj prosveti. To nije neka slučajnost nego strogo primenjeni plan o sputavanju i uništavanju srbskog naroda. Kako taj plan funkioniše?

1. Neprekidno insistiranje na laži o seobama Slovena. Bez obzira što se to u nauci može nazvati velikom budalaštinom. Nigde nikakvog traga nema, ni u arheologiji, ni u istoriji, ni u lingvistici, niti u genetici. Ali time se Srbi izbacuju iz reda starih kulturnih naroda i bacaju u varvare. Osporava se Srbima tapija istorijskog prava i pripisuje drugima. Srbi nemaju pravo na zemlјu u kojoj žive, oni su tu ulјezi i otimači koji trebaju biti izbačeni.

2. Strogo osporavanje svih naučnih dokaza o starosedelačkom boravku Srba na Helmu i Podunavlјu. Ne prihvataju se ni zapisi na kamenu, kao oni iz Sirbina, Likija, na kamenu Rozeta iz Egipta ili kamen sa Krita. Osporavaju se vodeći svetski genetičari kao što su Klјosov i Nortved. Lingvista Alinei i arheolog Hartman. Kriju se pravi genetski nalazi, prepravlјaju i lažno prikazuju. Izruguju se toponimi vezani za srbsko ime. Osporava se prisustvo srbskog jezika u Asiriji, Mediji i Indiji. Niko i ništa u nauci za njih ne važi. Jasno je kao dan da se radi o političkoj direktivi protiv srbskog naroda.

3. Svaki Srbin, bar po rođenju, koji se na bilo koji način izjasni protiv Srba biva nagrađen, unapređen i reklamiran. Svaki profesor koji odstupi od direktive biva izbačen sa nastave. Izbegava se upotreba srbskog imena, Srbi su Balkanci, a Srbija Zapadni Balkan. U Raškoj oblasti žive „Bošnjaci“. Nosioci direktive se između sebe svi znaju i postupaju kao mafija. Imaju kontrolu medija i ministarstva prosvete. Smatraju, pa čak i govore, da su oni neki „izabrani narod“. Oni su zaposeli ili stavili pod kontrolu sve državne, kulturne i naučne ustanove. Nema kod njih ni najmanje griže savesti za zlodela koja čine prema svom narodu, za odnarođavanje i upropaštavanje mladih generacija. Ko stoji iza njih, to jest ko ih plaća, to treba da se otkrije.

Biti ili ne biti pitanje je sad!

Jovan I. Deretić

Izvor: Serbijana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *