ФИФА кажњава Србију

ФИФА је изрекла казну Фудбалском савезу Србије због испада навијача у квалификацијама за Свјетско првенство, због истицања транспарената са ликом Гаврила Принципа и парола “Косово је Србија”, преносе “Вечерње Новости”.

ФСС ће морати да плати 210.000 швајцарских франака, односно око 180.000 евра, јер је, између многих изгреда навијача током квалификација, делегат меча Аустрија – Србија у Бечу 6. октобра пријавио шест транспарената са ликом Принципа који је оптужен за атентат на аустријског надвојводу Франца Фердинанда у Сарајеву 1914. године пред Први свјетски рат.

ФИФА је регистровала лик Гаврила Принципа и повике “Косово је Србија” као неукусну политичку конотацију и директно мијешање политике у спорт.

Агенти ФАРЕ и делегати ФИФА пријављивали су српске навијаче на чак четири од шест мечева због узвикивања “Косово је Србија”, што би могао да буде проблем на Свјетском првенству у Русији ако се понове такве пароле.

Фудбалски савез Србије мораће да плати 120.000 “швајцараца” за преступе навијача у Београду на утакмицама са Републиком Ирском, Аустријом, Велсом, Молдавијом и Грузијом, као и Аустријом у Бечу.

Извор: Спутник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *