Kosovo – Momenat u civilizaciji u Istočnom Sarajevu 07.10

Premijera novog filma Borisa Malagurskog, Kosovo Momenat u civilizaciji, održaće se u Istočnom Sarajevu i na Palama 07.10.2017.

Nakon vrlo uspješne svjetske premijere filma u Parizu, a zatim i fantastične domaće premijere u Beogradu u kripti Hrama Svetog Save, i građani Istočnog Sarajeva i Pala će imati priliku da vide ovo ostvarenje najboljeg tvorca dokumentarnih filmova na Balkanu.

Film je već i prije same premijere izazvao mnogo bure u regionu, ali i u svjetskim razmjerama, pogotovo što je negovo objavljivanje vezano uz ponovni zahtjev tzv. Kosova za prijem u UNESCO.

Boris je ponovo na svoj osebujan način približio film međunarodnoj publici i engleskom govornom područiju, nešto što je srpskoj diplomatiji nedostajalo godinama unazad.

Svi zainteresovani će moći pogledati film na Palama 07.102017 u 17:00 u Kulturnom Centru Pale, a potom i u 20:30 u Kulturnom Centru Istočno Sarajevo.

Pokrovitelji ove premijere su Grad Istočno Sarajevo, Opština Isočno Novo Sarajevo, Opština Istočna Ilidža i Opština Pale.

Medijski pokrovitelji ovog događaja su OSM TV i portal www.isarajevo.net.

Ulaz je besplatan za sve zainteresovane.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *