Smijehom do humanosti! Amatersko pozorište prosvjetnih radnika Pale odigrali predstavu za Zorana Iliškovića.

Članovi amaterskog pozorišta prosvjetnih radnika sa Pala odigrali su sinoć u Kulturnom centru Istočno Sarajevo predstavu pod nazivom „ Sastanak na slijepo“ u cilju skupljanja novčane pomoći za našeg sugrađanina Zorana Iliškovića. Zoran je učenik 6. og razreda Osnovne škole „ Sveti Sava“ iz Istočnog Sarajeva, dugogodišnji član udruženja „ Vratite nam osmijeh“, čije zdravstveno stanje zahtjeva konstantnu njegu za koju su potrebni novčani izdatci koje njegovi roditelji ne mogu uvjek obezbjediti svojim skromnim  sredstvima.
Ljudi vedrog duha i plemenitih ciljeva, nastavnici OŠ „Pale“ i „Srbija“ sa Pala zabavljali su naše sugrađane na daskama koje život znače izvodeći autorsku predstavu Slađane Klačar koja na humorističan način prikazuje odnos mladića i djevojke koji pod pritiskom svojih porodica prihvataju izaći na sastanak na slijepo. Koliko su komplikovani muško-ženski odnosi, kako su zapravo i jedni i drugi osjetljivi i plašljivi, šta donosi nedostatak samopouzdanja i neadekvatne komunikacije i kako sve to na kraju zavrsi ako dodamo i pritisak porodice? Na ova pitanja kroz sat vremena smijeha pokušavaju odgovoriti amaterski glumci koji svojom energijom i harizmom na sceni prevazilaze amaterizam.

Predstavu su izvodili: Slađana Klačar (Stanislava), Aleksandar Rajić (Bogoljub), Jelena Baralić (Radenka), Vesna Mastilo (Milja), Vladana Vujadin (Cica). Ovi skromni nastavnici već duže od godinu dana izvode predstave humanitarnog karaktera i na taj način doprinose obezbjeđivanju sredstava djeci kojoj je potrebna pomoć.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *