Đoković: Brat mi je trener

Srpski teniser Novak Đoković je poslije pobjede nad Felisijanom Lopesom pričao o procesu kroz koji trenutno prolazi i ulozi brata Marka u toj situaciji.

U boksu srpskog igrača su na meču protiv Španca bili njegov brat, mentalni guru i fizioterapeut.

Srpski igrač je prokomentarisao i saznanja da će poslije pet godina promijeniti sponzora opreme.

– Oni su više od tima. Oni su prijatelji. Oni su porodica. To su ljudi koji su sve vrijeme bili uz mene, posebno moj brat. Oni su tu da me podrže. Tu su da mi pruže energiju koja mi je potrebna u određenim trenucima kada sam u periodu neke promjene poput perioda bez trenera – kaže Đoković.
On je dodao da ga Marko podržava, ali ne prihvata još jednu ulogu koju mu je Novak dao.

– Moj brat, on je trenutno moj teniski trener, ali neće da prihvati tu ulogu. Kaže “ja sam ti brat i tu sam da te podržim”. Veoma cijenim njegove savjete na terenu i ono što primijeti. Ali on više voli ulogu brata nego trenera što jako poštujem. Tako da su tokom ovog prelaznog perioda oni tu uz mene. Ja sam zadovoljan zbog toga – rekao je najbolji srpski teniser.

Početkom godine su se pojavile pretpostavke da bi uskoro mogao da promijeni sponzora opreme. Navodi se da je riječ o brendu Lakost, čije će majice poslije pet godina saradnje sa Uniklom Đoković nositi na Rolan Garosu.

– Ne bi trebalo da pričam o tome, nije zvanično. Ne mogu da pričam o brendovima i promjenama kojih će ili neće biti. Moraćemo prosto da sačekamo i vidimo – rekao je Novak, koji napominje i da je uzbuđen zbog onoga što ga čeka u budućnosti.

– Samo zavisi kako gledate na to da li stvaram ili ne stvaram novog Novaka. Definitivno ulazim u novo poglavlje karijere i života. Uzbuđen sam zbog bilo čega šta me čeka ubuduće. Najbolji način da predvidite budućnost jeste da je kreirate. Tako ja razmišljam – zaključio je Đoković.

Izvor: www.osmtv.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *