Oliver Stoun: Snimiću film o Putinu

Američki režiser Oliver Stoun izjavio je u intervjuu za „Sidnej morning herald“ da radi na filmu o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Stoun je 2016. aktivno kao producent učestvovao u filmu „Ukrajina u plamenu“, gdje je intervjuisao predsjednika Rusije Vladimira Putina i bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča. Napominje se da će u filmu biti prikazan Putinov odnos premaa događajima u svetu od trenutka kada je prvi put postao predsjednik Rusije 2000. godine. Novine ističu da za sada snimanje filma nije zvanično najavljeno.

Stoun je objasnio da je on „u početku razgovarao sa Putinom o (bivšem američkom obaveštajcu Edvardu) Snoudenu i to se nalazi u filmu“. Prema Stounovom mišljenju, odatle je izraslo povjerenje, jer je ruski predsjednik znao da režiser to neće mnogo mijenjati.

Stoun je poznat kao režiser koji snima filmove o oštrim političkim temama. Njegovi junaci bili su predsjednik Ričard Nikson, DŽon Kenedi, DŽordž Buš Mlađi. Osim toga, njegovo poslednje djelo je film o bivšem agentu američke obavještajne Edvardu Snoudenu, koji je premijerno prikazan u jesen 2016. godine.

 

 

Izvor: www.fsksrb.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *