Milica Vučković: Ostvarila šminkerski san

Protekla sedmica u Sarajevu bila je u znaku 38. Nivea Fashion Week- a. Ovaj, slobodno se može reći, praznik mode, održan je u hotelu “Holiday” i trajao je od 27. do 29. aprila, te je okupio kako domaće kreatore, tako i one evropske. 

isarajevo 2158

 
S obzirom na to da smo mišljenja da uvijek treba pružiti podršku mladim i perspektivnim ljudima iz okruženja, odlučili smo jednu djevojku koja živi u Palama, rodom je iz Herceg Novog, a koja je učestvovala na ovom događaju upitati o tome kakva iskustva nosi sa NFW.

isarajevo 2159

Za šminku modela, između ostalih, bila je zadužena Milica Vučković, student II godine Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Pale. Kako kaže, šminka je njena prva ljubav, dok je sport na drugom mjestu. Stoga je spojila lijepo i korisno: za vrijeme studija Milica je pohađala školu šminkanja, te se isprofilisala kao profesionalni šminker. U to ime, Vučkovićeva je zahvalna edukatorici Merjem Nuhić. 

isarajevo 2160

Milica kaže kako nosi nezaboravna iskustva sa NFW: kako onih što se tiču prakse, tako i druženja. Zadovoljna je što su se sve djevojke držale kao tim, jer se radi o poslu u kom je podrška ekipe veoma bitna, u svoj toj frci i trci da svaki kreator, ali i model bude zadovoljan šminkom. 

isarajevo 2061

Ovo je ujedno bio i Miličin ispit za master class, koji joj nadalje otvara vrata u svijetu mode. Srećna je što će i dalje imati priliku da iza kulisa uljepšava lica djevojaka koje nose kreacije velikih imena modnih kuća poput Paradi Couture, Mariete Ferria, Anastasia Fashion i drugih, s obzirom na to da i dalje ima mogućnost saradnje sa modnom agencijom “ABC models management”. 
Šminkerkama su na kraju, osim sertifikata, uručeni i pokloni sponzora: Deborah, Aura BiH, My Case BiH, Flormar i Oriflame.

 

 

 

Autor: Ana Marković

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *