BAHATI RTS! Za emitovanje i prenos Olimpijade potrošili 2 miliona evra!

Troškovi RTS-a na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, uključujući prava prenosa, troškove tehnike, dnevnica, smeštaja i prevoza ekipe koja je imala 37 članova, iznosili su 1,9 miliona evra.

Troškovi RTS-a na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, uključujući prava prenosa, troškove tehnike, dnevnica, smeštaja i prevoza ekipe koja je imala 37 članova, iznosili su 1,9 miliona evra, saopštio je danas RTS.

Prema tabeli objavljenoj na sajtu RTS-a, za troškove avio prevoza, smeštaja i dnevnica otišlo je nešto manje od 300.000 evra. RTS navodi da dnevnice određuje u skladu sa Uredbom o naknadi troškova objavljenom u Službenom glasniku i da su iznosile 84 evra. “Konačni troškovi će se znati se za par dana.

Po pravilniku RTS-a, postoje i dodatni troškovi, kao što su trošak za prtljag preko dozvoljene težine za prevoz avionom, taksi prevoz, kartice za internet. Ti troškovi se pravdaju računima”, navodi RTS.

RTS je objavio i uporedan presek troškova za OI u Londonu, 2,3 miliona, i Pekingu, 1,4 miliona evra. RTS navodi i da je u 17 dana emitovao oko 293 sata premijernih direktnih prenosa, što je nešto više od 17 sati programa dnevno. Emitovano je i 126 sati repriznog programa.

Ekipu RTS, kako je saopšteno činilo je deset zaposlenih iz tehničkog sektora (tri tehnička vođstva, tri tehnička realizatora, jedan EVS operater, jedan za održavanje, jedan IT, jedan glavni inženjer projekta), 12 zaposlenih iz produkcije (jedan reditelj, dva realizatora, tri montažera, tri snimatelja, tri člana produkcije/organizacije), tri novinara Radio Beograda, jedan tehničar iz Radio Beograda, novinarka Informativnog programa, devet sportskih komentatora i novinara, kao i vođa projekta.

Izvor: Beta / Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *