Fijasko kulturnog ljeta na Palama

    Nekada je na Palama vladalo mišljenje da salu Kulturnog centra može napuniti samo guslarsko veče, naročito ako se dešava u svrhu promocije Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa.

      Kako ni vremena nisu kao nekad a ni dvije pomenute partije se ne osječaju baš najbolje, očigledno je da dijele sudbinu tradicije na kojoj su nastale. Poluprazna sala, namrgođena lica funkcionera pomenutih partija, poneki radoznali prolaznik i novi fanovi gusala među kojima  su i neka bivša tv lica, nedostaje samo Predrag Vučičević, koji se u zadnje vrijeme kako se zahuktava afera oko sumnjive kupovine građevinskih parcela na Jahorini , sve više distancira od svojih partijskih saboraca Miroslava Brčkala i Nenada Vukovića  kako ga neki zlonamjerni politički protivnik ne bi doveo u vezu sa ovom aferom.

isarajevo kulturno ljeto 01

      Da li zbog poluprazne sale ili sveprisutne svijesti da gube tlo pod nogama, ne možemo se oteti utisku da prisutni funkcioneri pomenutih vladajućih partija a naročito načelnik Miodrag Kovačević, nisu sigurni da li su došli na guslarsko veče ili na komemoraciju 25-ogodišnjoj vladavini u Palama, koja je rezultirala odlasku oko 30% aktivnog stanovništva, potpunom slomu svake privredne aktivnosti, apsolutnoj ruralizaciji do te mjere da smo dobili status predgrađa Bijeljine, recimo nivo Patkovače. No, možemo mi i niže ali ove slike nam daju nadu da će ova lica ipak vrlo brzo pasti u zaborav.

piše: Milan Milan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *