Najnovije istraživanje: Šešelj raste!

Prema najnovijem istraživanju Faktor plusa, Šešelj sa svojim radikalima sada ima podršku 7,8 glasača koji će izaći na izbore.

Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića osvojila bi čak 52,6 odsto glasova ukoliko bi vanredni parlamentarni izbori bili održani danas, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja agencije “Faktor plus”.

Prema toj anketi na prelazak cenzusa od pet odsto mogle bi da računaju i liste okupljene oko SPS, SRS, DS, SDS i DSS, dok su Tadić-Čeda-Čanak na granici.

Kad je reč o poverenju koje građani imaju u srpske političare, i dalje je na ubedljivom prvom mestu premijer i lider SNS Aleksandar Vučić, kome veruje čak 58 odsto anketiranih, dok je daleko iza njega po popularnosti potpredsednica naprednjaka Zorana Mihajlović (26 odsto), koju sledi predsednik Srbije Tomislav Nikolić (25 odsto).

Najmanje poverenja glasači imaju u lider DS Bojana Pajtića čiji rad podržava tek osam odsto.

Što se tiče izlaznosti na predstojeće vanredne parlamentarne izbore, 54 odsto glasača tvrdi da će ispuniti svoje biračko pravo, dok je 21 procenat onih koji će tok dana ostati kod kuće.

Zanimljiv je podatak da 81 odsto građana u ovom trenutku zna kome će poveriti svoj glas, a samo 19 procenata još razmišlja koji broj će zaokružiti na izbornom listiću.

Istraživanje je sprovedeno od 3. do 10. aprila, na 1.200 ispitanika.

Izvor: Alo

Preuzeto: pravda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *