Želite li postati “princeza” ?

Početkom Nove goodine osvanuo je jedan neobičan oglas za posao. Naime, avangardni biznismen iz Gradiške i vlasnik Vikom televizije, akademik Vinko Perić je objavio putem svojih medija da traži ni manje ni više nego “princezu”.

Vrlo brzo su mediji u regionu počeli brujati o tome. U Republici Srpskoj gotovo da nije bilo medija koji je posvetio bar djelić medijskog prostora ovom nesvakidašnjem gestu.

Ni našoj pažnji naravno nije promakao ovako nešto, pa smo iz znatiželje porazgovarali i sa profesorom dr. Vinkom Perićem o svemu tome.

Profesor dr. Perić nam je u neformalnom razgovoru otkrio da se ustvari radi o konkursu za novu sekretaricu u njegovoj kompaniji, ali da to ne može da bude baš bilo ko. Prethodna sekretarica je bila iz Kolumbije i ona se nedavno vratila u svoju rodnu zemlju, pa je mjesto ostalo upražnjeno. Osoba koja se prijavi za ovaj posao bi trebala, prema zahtjevima konkursa, da bude kulturna, pristojna, edukovana, da govori bar dva strana jezika (poželjni su francuski i ruski, zbog poslovnih kontakata koje ova kompanija ima sa tim državama), te da bude odgovorna i lojalna kompaniji.

Jedan od segmenata koji bi buduća “princeza” morala da zadovolji, je i doček gostiju u dugačkoj bijeloj haljini sa tradicionalnim srpskim običajima sa specijalitetima kao što su so, slatko, proja…

Osim toga princeza treba da ima vozačku dozvolu, da je ljubazna i da poznaje i plesove jer se planira odlaziti poslovno u inostranstvo na kraljevske balove. Prvi takav bal organizuje Kraljevska Akademija SKAIN u Beogradu 04.03. i do tada treba da bude izabrana prava princeza.

Na natpise u ovdašnjim medijima, kako se ustvari traži nešto sasvim drugo, a ne sekretarica, Perić je odgovorio da ima dovoljno novca za bilo kakve druge prohtjeve i da mu najvažnija profesionalnost.

Za sada ima jedan broj prijavljenih kandidatkinja, ali nijedna do sada nije ponijela titulu “princeze”.

Ukoliko mislite da je posao princeze upravo ono o čemu ste sanjali, eto prilike i za vas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *